Ако ползвате подобно дистанционно за Kodi, като на снимката горе, тип “въздушна” мишка, вероятно сте забелязали, че колкото и да е удобно, създава някои неудобства. За да пести батерии, дистанционното автоматично се изключва след около минута-две. И дори да сте изключили функцията “курсор”, който не е нужен в интерфейса на Kodi, при размърдване на дистанционното той отново е активен и пречи. За щастие има лесно решение.

  1. Първо настройте допълнителните бутони, които искате да ползвате в Kodi с помощта на плъгина Keymap Editor. Линк към него съм дал в тази тема: Полезни добавки за Kodi.
  2. Изтеглете универсалният скрипт (Fix) от тук: MX3-M Remote FiX-v3.0 (Universal). Разархивирайте архива в папка по ваш избор и стартирайте файла INSTALL.bat . Той автоматично ще копира нужните файлове в профилната папка на Kodi. При следващото стартиране на Kodi, вече няма да е активен курсора. Ако все пак нещо не се получи, в папка Keymaps от архива, който свалихте има два файла. Те трябва да бъдат копирани в папката на текущия потребител или администратор в “%APPDATA%\Kodi\userdata\keymaps” . Ако желаете да премахнете тази функция, просто изтрийте тези два файла – appcommand и mouse.
  3. Ако отново използвате плъгина Keymap Editor за да програмирате други бутони, ще трябва след това отново да стартирате скрипта.

Линк към подобно дистанционно, ако искате да си поръчате: Wireless Remote Control Keyboard Air Mouse