images

Понякога е много удобно да имате портативна (Portbale) версия на Kodi. Освен предимството да е сложена на външен носител (флашка или външен хард диск), можете по този начин просто да тествате по-нова версия на плеъра или различни добавки, които понякога “чупят” Kodi. Важното е обаче да изпълните посочените стъпки преди да стартирате Kodi от новия шорткът, който ще създадете. И така:

  1. Свалете последната версия на Kodi от официалния сайт: https://kodi.tv/download/849
  2. Стартирайте инсталацията и променете папката за инсталация по подразбиране. Можете да изберете външен носител или просто предварително направена папка на дял по ваш избор.
  3. Намерете иконката на програмата в папката в която инсталирахте Kodi, посочете я с десен бутон на мишката и изберете Create shortcut
  4. Върху създадения нов шорткът отново с десен бутон на мишката изберете Properties. В полето Target добавете -p в края. Трябва да изглежда по подобен начин: E:Kodi v18kodi.exe” -p

portable01-4273899

5. Копирайте или преместете новия шорткът на десктопа или местоположение по ваш избор.

6. Вече можете да стартирате Kodi от новия шорткът. Той ще стартира в портативен режим и ще си създаде необходимите потребителски папки и файлове в избраната от вас папка за инсталация.